Niklas Franzel

Som konsult är det riktigt roligt att känna att jag hela tiden utvecklas och får en breddad världsbild.

Niklas är managementkonsult och projektledare och har lång erfarenhet av IT-utveckling och strategiskt arbete. Han har tidigare arbetat i ledande befattningar som linjechef och vet vikten av att få människor att arbeta i rätt riktning. Som konsult har Niklas ett brett register och kan arbeta såväl med ledningsgrupper och projektstyrning som med personalledning.

— Steget mellan linjechef och konsult är egentligen inte jättelångt. Den stora skillnaden är att jag som konsult oftare måste etablera mig med nya människor och vara mer tydlig med de saker som ska göras. Mångfalden av människor och variationen av miljöer gör också mitt arbete väldigt spännande. Att få möta nya människor och nya verksamheter är som att upptäcka nya världar.

— Verksamheter kan ha vitt skilda arbetskulturer och för att lyckas förändra något är det därför viktigt att ha bra korsning av teoretiska metoder och praktiska verktyg. Utmaningen är att snabbt förstå kundens behov. Det gäller att förstå hela landskapet och sätta det i ett sammanhang för att börja nå resultat.

Tomas Andersson om kollegan Niklas:
— I Niklas förenas verkligen människokännaren med ingenjören. Han har en förmåga att se vad som är viktigt för olika personer och sätta samman det i en struktur som blir begriplig för alla. När man jobbar med Niklas är man aldrig orolig; arbetet går hela tiden framåt och resultatet blir bra.